Qui sóc / Cursos / Llibre

 


Em dic Karin Konkle. Fonamentalment, em defineixo com una persona que ha après de les coses viscudes, que ha buscat les eines que em faltaven i que ha trobat o creat estructures per a poder compartir els aprenentatges amb altres persones.


Durant la meva adolescència, vaig patir la malaltia física i la violència de gènere. I això, en part, va ser el que em va dur a llicenciar-me en estudis de gènere (Women's Studies) a la Universitat de Columbia de Nova York, i a posar-me a aprendre arts marcials. Sóc tercer Dan de Aikido en la Ki No Ken Kyu Kai International Association de Doshu K. Yoshigasaki i he fet diversos cursos específics d'autodefensa (Impact, Model Mugging, etc.) i d'altres arts marcials.


M'he format, també, en Medicina Tradicional Xinesa, en Teràpia de la Polaritat i en el mètode Grinberg, sempre a la recerca de noves eines per treballar amb la ment i el cos, de manera integral.
Tot i ser nord-americana, visc a Catalunya des de l'any 1992. És aquí on, des de fa més de 15 anys, exerceixo com a professora d'arts marcials (Aikido i Tai Txi) i d'autodefensa per a dones. Estic reconeguda com a professional autònoma per la Generalitat de Catalunya i estic inscrita al Registre Oficial de Professionals de l'Esport.


Crec que el compromís social i el creixement personal poden anar junts i ens poden portar a un món més lliure, igualitari i feliç. Per això, col·laboro amb diferents ajuntaments i entitats com el Col·lectiu Gai de Barcelona i diverses associacions de dones.
A part de la meva activitat docent, he coordinat diverses jornades sobre temes de gènere i sexualitat, i vaig ser coordinadora i directora tècnica del curs en DVD "Autodefensa contra les agressions homòfobes", editat l'any 2009.


L'any 2012 vaig publicar un llibre sobre autodefensa: ¿Estás segura? Autodefensa y las claves de la auténtica seguridad, que pretén explicar i recollir les línies fonamentals del meu treball en autodefensa dels primers anys, amb un enfocament integrador del cos i la ment. El meu segon llibre, Autodefensa feminista para todo el mundo, del 2021, mira l'autodefensa feminista des d'una perspectiva més amplia, no tan centrada en les relacions abusives de les parelles heterosexuals. Entra en més profunditat en el gènere i com afecta la nostra vivència de la violència i planteja com defensar-se en una varietat més gran de contextos, com a víctima o com a testimoni d'una agressió.

En tota la meva feina busco fomentar la calma, la intuïció, l'autoestima, l'autoconeixement, la percepció i la força física... que formen la base, a la meva manera de veure, d'una vida saludable i segura.